089 51 00 48

  • Home
  • Nieuwtjes
  • Extra vierge kokosolie als natuurlijke zonnebrand creme.

Extra vierge kokosolie als natuurlijke zonnebrand creme.

UVA-stralen veroorzaken geen zonnebrand; maar kunnen in hoge concentraties de diepe huidlagen beschadigen. UVA zijn verantwoordelijk voor rimpelvorming en kunnen kanker veroorzaken. UVB-stralen zijn nodig voor de aanmaak van vitamine D, zorgen voor een gebruinde huid, maar kunnen ook zonnebrand veroorzaken. Commerciële zonnebrandcrèmes beschermen tegen UVB, maar bevatten meestal giftige, kankerverwekkende stoffen.
Natuurlijke zonnebescherming belangrijk

Jezelf tegen de zon beschermen met schaduw, kleding of een parasol is veel gezonder. Heel de dag onbeschermd zonnen is niet verantwoord. Afhankelijk van je huidtype en de sterkte van de zon kun je tussen ongeveer 11 en 15 u de zon beter mijden. Dan is de zonkracht het hoogst. Helemaal vermijden van de zon is natuurlijk onmogelijk en daarnaast hebben we de zon ook gewoon nodig
Zon belangrijk voor de aanmaak van Vitamine D

Wist je dat 70% van de Europeanen te kampen heeft met een vitamine D tekort? Zonlicht op je huid zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Niet onbelangrijk dus om geregeld eens in de zon te komen. Onbeschermd (of met natuurlijke bescherming) omdat de commerciële zonnebrand middelen de nodige Uv-stralen blokkeren. Gevolg? Een vitamine D tekort.
Waarom kiezen voor kokosolie als natuurlijke zonnebrand crème

Onderzoekers, concludeerden in 2010 dat zowel kokosolie als olijfolie een bescherming bieden met een SPF (Sun Protection Factor) tussen de 4 en 8. Het is wel aangeraden om regelmatig en herhaaldelijk in te smeren. De grootste voordelen van kokosolie als zonnebrandcrème:
Puur natuur
BPA-vrij
Vrij van parabenen
Vrij van nanodeeltjes
Smeert goed uit
Voorkomt uitdroging
Verzorgt de huid
Sluit de huidporiën niet af

Extra vierge kokosolie van amanprana.  Bij ons te koop: 11,95€ 325 ml, 29,95€ 1000 ml of 46,95€ 1600 ml